Home

Ikea solceller Kina

Hyr en del av solen! Vi lanserar nu leasing av solceller och bjuder på första 3 månaderna. Nu kan du börja producera egen el utan att lägga ut en krona. Leasa solceller idag Tvångsarbete kan ligga bakom tillverkningen av Ikeas solceller, rapporterar Sveriges Radio . Möbeljätten kan inte utesluta att råvaran kommer ifrån kinesiska Xinjiangprovinsen. - Skulle det visa sig att vi inte kan säkra mänskliga rättigheter, självklart så måste vi köpa in råmaterial från andra ställen i världen, säger Jonas Carlehed på Ikea till Ekot Ikea satsar för att bli störst i världen på solceller till privatkunder. Men Ikea kan inte utesluta att råvaran kommer från regionen Xinjiang i Kina, där rapporter varnar för tvångsarbete. Ikea kan inte utesluta att kiselråvaran till de solceller de säljer kommer från Xinjiangprovinsen i Kina. Det är den provins i landet där minst en miljon uigurer och andra etniska minoriteter. Ikea kan inte utesluta att kiselråvaran till de solceller de säljer kommer från Xinjiangprovinsen i Kina. Det är den provins i landet där minst en miljon uigurer och andra etniska minoriteter tros ha spärrats in i interneringsläger - så kallade omskolningsläger

Solceller från Svea Solar - Kontakta oss för en offer

Ikea kan inte utesluta att kiselråvaran till de solceller de säljer kommer från Xinjiangprovinsen i Kina. Det är den provins i landet där minst en miljon uigure Med solcellspaneler från IKEA kan fler få tillgång till ren el. Med IKEA solcellspaneler kan du göra en investering i ditt hem som är bra för klimatet och plånboken. Solcellspaneler är en prisvärd lösning som genererar ström, minskar koldioxidutsläppen och sparar pengar Ikeas solceller kommer från Kina. Foto: Ikea. Björn Lind, styrelseordförande i Svea Solar och Jonas Carlehed, hållbarhetschef Ikea. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN. Föregående Nästa. Stäng fullskärmsläge. Här reder vi ut frågor och svar om Ikeas solceller..

Nyhet: Leasing av solceller - Leasa solceller fr

Ikea kan inte utesluta att kiselråvaran till de solceller de säljer kommer från Xinjiangprovinsen i Kina Ikea kan inte utesluta att kiselråvaran till de solceller de säljer kommer från Xinjiangprovinsen i Kina. Utrikes 26 mars 2021 09:45 Det är den provins i landet där minst en miljon uigurer och andra etniska minoriteter tros ha spärrats in i interneringsläger - så kallade omskolningsläger Ikea och Vattenfall har i likhet med de flesta svenska bolag som säljer solpaneler leverantörer i Kina. De ledande kinesiska tillverkarna Longi, Jinko och JA Solar som är vanliga märken för. Ikea storsatsar på solceller, men råvaran som behövs till produktionen kan komma från en kinesisk provins som från flera håll pekas ut som platsen för så kallade omskolningsläger Solcellspanelerna som Ikea säljer tillverkas i Asien, främst i Kina, har Ikea tidigare berättat. Ikea säljer inte hembatterier och laddboxar i Sverige. Efter solceller - Ikea kan börja sälja elbilsladdare. Premium Så jagar Ikea efter Älmhults nästa startup-sensation

Tvångsarbete i Kina kan kopplas till Ikeas solcelle

Tre fördelar med Kina-import 1. Kinesiska solpaneler är billiga. Prisläget är en av få fördelar med att importera solceller från Kina. Om du får kontakt med en kinesisk solcellsfabrik som säljer direkt till kund blir prisbesparingen cirka 50 % innan avgifter för tull, frakt och moms räknats in. Utöver detta tillkommer förstås kostnader för installation och montering Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang. Ikea kan inte utesluta att kiselråvaran till de solceller de säljer kommer från Xinjiangprovinsen i Kina Ikea storsatsar i Kina - investerar 14 miljarder. Ikea investerar motsvarande knappt 14 miljarder kronor i sin verksamhet i Kina, enligt Bloomberg. 26 juni, 2019. Ikea ska börja sälja solceller i sina svenska varuhus efter sommaren, rapporterar flera medier

Kina kan använda mer el än något annat land. Men landet har nu också blivit världens största producent av solenergi. Enligt International Energy Agency (IEA) installerade Kina 2016 solkraftkapacitet på drygt 34 gigawatt. Det är mer än dubbelt så mycket som USA och nästan hälften av den kapacitet som installerades över hela världen, meddelade BBC Kina har satsat stort på att utveckla sina förnybara energikällor. Landet är inte bara största producent av vindkraft i världen - Kina är även ledande producent av solenergi. Kina är den klart största producenten av solenergi i världen. Enligt svenska Yle hade anläggningarna år 2016 en sammanlagd kapacitet på nästan 80 gigawatt

Ikea har kört igång satsningen på solceller och börjat sälja egna paneler på nätet. Vi har utvärderat över 80 leverantörer av solceller i Sverige och tillsammans med vår utvalda partner Svea Solar har vi paketerat ett helhetserbjudande som gör det möjligt för fler att tryggt ställa om till en mer hållbar vardag, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige Om bara några år kommer Kina att vara världens största ekonomi. Och det beror till stor del på att medelklassen växer oerhört snabbt. Ikea har därför utsett Kina till sin största. Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered. (Foto: Ikea) Efter sommaren slår Ikeas nya varuhus upp portarna i Kållered i Göteborg. Varuhuset ska bli Sveriges mest hållbara Ikea-varuhus och nu får vi chansen att kika in i bygget som pågår för fullt

Den svenska möbeljätten Ikea sällar sig till de många företag som tillfälligt stänger sin verksamhet för att hejda spridningen av coronaviruset. Alla 30 möbelvaruhus i Kina stängs tills. Ikea ska enligt sin hållbarhetsstrategi bli klimatpositivt till år 2030. Senast 2025 ska koncernen sälja solceller på alla marknader. Efter Nederländerna, Belgien, Polen, Tyskland, Schweiz och Italien anses nu marknade Förra veckan rapporterade Sveriges Radio att statliga Vattenfall och Ikea, som satsar stort på att sälja solpaneler, samarbetar med Jinko, ett av de kinesiska bolag som pekas ut i Horizons rapport för att ha deltagit i den kinesiska statens arbetsprogram i Xinjiang

Växelriktare i IKEAs solcellspaket. Bevaka. Svara Sök i ämne. K. kmartinb #1. Medlem · 91 inlägg 26 sep 2019 11:41. 26 sep 2019 11:41 #1. Hej, Jag är sugen på att installera solceller och har en offert från Svea Solar och en till från Svea Solar men via IKEA (plus-paketet) Pressmeddelande: Nu lanserar IKEA solceller i Sverige - Vi har utvärderat över 80 leverantörer av solceller i Sverige och tillsammans med vår utvalda partner Svea Solar har vi paketerat ett helhetserbjudande som gör det möjligt för fler att tryggt ställa om till en mer hållbar vardag, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige Möbeljätten Ikea har nu tvingats fördöma en händelse i en av sina butiker i Kina, skriver AFP. Ett klipp, som gått viralt på sociala medier i Kina, visar hur en kvinna onanerar helt öppet. EU-kommissionen avser att som planerat avskaffa tullarna och reglerna kring MIP för kinesiska solceller och moduler den tredje september 2018. Under 2017 beslöt kommissionen att förlänga tidigare strafftullar mot Kina och sänka nivåerna för MIP - överenskommelsen om Minimum Import Prices med Kina - till september 2018 Den första frukten av IKEA:s och Asus samarbete kring gaming-möbler hittade tidigare i veckan ut på webben. Nu är kollektionen officiell och säljs på IKEA:s webbplats i Kina.Det handlar om en blandning nya produkter med inspiration tagen från tidigare produkter, men även befintliga som IKEA tycks anse fungerar lika bra i gaming-hörnan

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang - Nyheter

Kina är det land i världen som har de största utsläppen av växthusgaser. Och samtidigt som de är störst på solenergi är de också störst på kol, både som producent och konsument. Men energimyndigheternas plan är att investera allt mer i förnyelsebar energi och öka produktionen av solenergi med ytterligare 110 gigawatt till 2020 Solpaneler formar en panda vid en anläggning i Datong i Shanxiprovinsen Solpaneler bildar en panda i Shanxi-provinsen i Kina Bild: EPA / How Hwee Young solenergi,solpaneler,Kina,förnyelsebar energ Kina ligger i täten för installering av solceller, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på hela 88 procent. Bakom Kinas massiva solcellsinstallationer ligger höga klimatambitioner som medfört en rad politiska klimatsatsningar, en skärpt miljölagstiftning samt ständigt effektivitetshöjande åtgärder som sänkt kostnaderna för utvinning av solenergi, skriver François Perrin Redan idag säljer Ikea solceller i Tyskland, Italien, Belgien, Holland och Polen. Och nu är det snart dags för de svenska varuhusen att dra igång försäljningen. Målet är att sälja solceller på samtliga marknader senast år 2025. På sin hemsida skriver Ikea att de efter sommaren 2019 ska börja sälja solcellspaneler i Sverige

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang - MS

Energi Förnybar energi Ikea Klimat solceller Supermiljöbloggens Anders Hellberg skrev i veckan för Miljöaktuellt om IKEAs ökade satsning på försäljning av solceller. Från testförsäljning i Storbritannien, Nederländerna och Schweiz planerar IKEA nu att expandera till ett tiotal marknader, där Sverige kan vara en av dem Ikea ska börja sälja laddningsbara batterier för sina solpaneler, batterier som har vissa likheter med Teslas Powerwall. Det rapporterar techsajterna Wired och Breakit. Med batterierna ska konsumenterna kunna lagra solenergi för senare användning De nya MIP-nivåerna för mono- och polykristallina solceller och moduler från Kina under de kommande 18 månaderna kommer att följa schemat nedan: Svensk Solenergi. Kammakargatan 22 111 40 Stockholm. 08-441 70 90. info@svensksolenergi.se. Läs om GDPR och vår integritetspolicy. Nyhetsarkiv. 2020 2019 2018 2017 2016 2015 201

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang - öppnar för

 1. Nu har solcellsinstallationen påbörjats! Det är verkligen spännande! Följ med. Förhoppningsvis blir installationen klar denna vecka. Sedan får man vänta på V..
 2. oritetsgrupper tvingas tillverka komponenterna under slavliknande förhållanden i Xinjiang-regionen, skriver CNN. Enligt rapporten finns komponenterna i en stor del av världens alla solceller
 3. Men intresset för solceller i Sverige stiger och sedan S-MP-regeringen utökade stödet från 20 till 30 procent av installationskostnaderna ökade antalet ansökningar lavinartat. Att Ikea nu ger sig in på solcellesmarknaden kan skynda på utbyggnaden, det säger Johan Öhnell, styrelseordförande i Solkompaniet, till Dagens Nyheter
 4. Med solceller på taket producerar du egen, förnybar el. En mer hållbar investering - för både klimatet och plånboken. Vi har strålat samman med solenergiföretaget SVEA Solar och tillsammans har vi satt samman ett erbjudande som är tryggt, prisvärt och mer hållbart - för både klimatet och plånboken. läs mer här: https://bit.ly/2WcLrx
 5. FOTO: IKEA solceller Ikea. Ikea säljer i dag solceller i Tyskland, Belgien, Holland, Polen och Italien. Nu har Ikeakoncernen i Sverige fattat beslut om en säljstart på den svenska marknaden. Samtidigt berättar Ikea att de år 2025 ska erbjuda solceller på samtliga marknader i världen

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang - öppnar för att flytta produktion. Publicerad: 26 mars 2021, 13:42. Ikea köper in sig i adresstjänst - hittar hela världen med tre ord. Publicerad: 26 mars 2021, 08:13. Måndag 22 Mars. Fransk rättegång mot Ikea-toppchefer inledd Kostnadsjämförelse solceller: Ikea vs Otovo. Solcellsmarknaden växer så det knakar, men vilka solcellspaneler är egentligen bäst? Det är inte helt lätt att jämföra olika märken på solcellsmarknaden om man inte är insatt i hur solenergi fungerar Foto: Ikea. Är du intresserad av att satsa på solceller och vill veta vad en solcellsinstallation kostar? Här ger vi exempel på offerter för en normalstor villaanläggning (9 kW). Priserna på solcellspaneler har sjunkit under senare år, samtidigt som villkoren för att installera och sälja egen solel har förenklats Solceller är ljuskänsliga halvledardioder som omvandlar ljus till elektrisk ström. Elkraftförsörjning från solceller har flera användningsområden. Solceller används för energisystem i mindre skala, exempelvis för enskilda hushåll, Asien-Stillahavsregionen (ej Kina

Köp dina solpaneler här! Vi gillar solenergi & har bra priser på solpaneler & tillbehör. Handla tryggt och enkelt. Nya produkter dagligen Prova digital premium i påsk, 3 månader utan kostnad. Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang Schibsted SvD.se är en del av Schibsted.samtidigt som rapporter pekar på kopplingar mellan solcellstillverkningen och tvångsarbete i Xinjiang På tre måneder har Kina opført, hvad der svarer til 60 mio. solpaneler. Det er nødvendigt i det energisultne land, hvor mere end 60 procent af energiforbruget stadig dækkes af kul. Det går hurtigt med at få installeret solcelleanlæg i Kina, men der er meget lang vej endnu, før vedvarende energikilder overtager rollen fra kul som hovedforsørger i landets energisystem Ikea börjar sälja solpaneler i Sverige. Rakt in i en solcellsboom, som Ikea kallar det. Facebook 0. Twitter 0. Reddit. LinkedIn 0. Totalt 0. Spara artikel. Kopiera. Solpanelerna med namnet Solstråle kommer nu till Sverige Ikea, som sedan några år tillbaka säljer solcellspaket och batterilagring i flera europeiska länder, kommer dock ta hjälp av samarbetspartners vid installationerna, då det inte är enkelt för kunden att på egen hand installera en solpanel, uppges det

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang Sv

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang - Sydsvenska

 1. Ange nummer för att hoppa till en annan sida. Du är för närvarande på sidan 1 av 13.Sida av 13 Kö
 2. IKEA har länge varit på gång att sälja solceller och nu verkar det äntligen vara på gång - fast till en början bara i Storbritannien. Panelerna är gjorda av det kinesiska bolaget Hanergy och säljs än så länge i ett varuhus i Southampton men ska börja säljas i samtliga Storbritanniens IKEA-varuhus inom de närmsta månaderna
 3. Kina kritiserar EU om solpaneler. Den ekonomiska krisen har lett till ökade klagomål till Världhandelsorganisationen WTO. Ett av dem gäller solpanelstillverkning, Kina anklagar Italien och Grekland för att gynna inhemska producenter
 4. IKEA har länge varit på gång att sälja solceller och nu verkar det äntligen vara på gång - fast till en början bara i Storbritannien. Panelerna är gjorda av det kinesiska bolaget Hanergy och säljs än så länge i ett varuhus i Southampton men ska börja säljas i samtliga Storbritanniens IKEA-varuhus inom de närmsta månaderna. När det kommer till Sverige är oklart. Ett.
 5. Nu är Ikeas solceller snart här, då det blivit klart att de kommer att finnas tillgängliga innan oktober i år. Detta är framför allt tack vare de nya undantagen för kraven på bygglov för solcellsanläggningar i Sverige som infördes under augusti 2018
 6. Nyckelord: Kina, IKEA, internationell handel, inköp, kulturskillnader, interkulturell kommunikation, lågkostnadsland Syfte: Studiens huvudsyfte är att undersöka hur IKEA har byggt upp sina affärsrelationer med sina kinesiska leverantörer över ett tjugo år

Solpaneler på svenska tak kopplas till förtryck av uigurer i Kina som nu larmar om att de ledande tillverkarna av solceller i världen kan ha kopplingar till tvångsarbete i Xinjiangregionen i Kina.Kopplingen till världens solcellstillverkare utgörs sedan av att de inhemska kinesiska företagen används som underleverantörer Med solceller på taket producerar du egen, förnybar el. En mer hållbar investering - för både klimatet och plånboken. Vi har strålat samman med solenergiföretaget SVEA Solar och tillsammans har vi satt samman ett erbjudande som är tryggt, prisvärt och mer hållbart - för både klimatet och plånboken. läs mer här: https://bit.ly/2WcLrx

IKEA solceller - 10 vanliga frågor och svar | Svea Solar

Rapport: Kinas solceller tillverkas under tvång fredag den 14 maj klockan 11:01 Kina är världens största tillverkare av komponenter till solceller.Nu larmar forskare för att muslimska minoritetsgrupper tvingas tillverka komponenterna under slavliknande förhållanden i Xinjiang-regionen, skriver CNN.Enligt rapporten finns komponenterna i en stor del av världens alla solceller Ikea har trettio varuhus i Kina, varav ett ligger i Wuhan där utbrottet av lungviruset startade. Inom Ingka-koncernen, som äger varuhusen, har Ikea runt 14 000 anställda i Kina, varav runt 500 jobbar i Wuhan It has the same blue and yellow colour scheme, the same miniature pencils, the same shopping bags - but don't be fooled, this IKEA store is only a lookalikeT..

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang - H

Ikeas solceller kan komma från arbetsläger - Dagens P

 1. Midsummers solpaneler nästan tio gånger mer miljövänliga än marknadens vanligaste solpaneler / Midsummer VS traditionella kiselbaserade solpaneler tillverkade i Kina fre, jun 05, 2020 09:15 CE
 2. Solel Academy - Att ha uppdaterad kunskap är viktigt i vår bransch. Vi erbjuder olika installatörsutbildningar, såväl webbaserade kurser som praktiska utbildningar på plats på vår anläggning i Tomelilla i Skåne. PÅ SOLELGROSSISTEN ÄR VI GROSSISTER
 3. Sweden, China, Europe CNC bearbetning,Borrning,Fräsning,Svarvning,3D Printing, Solpaneler,Solmoduler,Solnergi sverige, Solenergi växelriktare, Monteringssystem för.
 4. oas här i Kina, jag kan hitta svensk mat, hitta svenska hushållsprodukter som de inte har här (vem visste att det finns folk som inte använder diskborstar?) och det är helt enkelt generellt trevligt att gå runt och läsa skyltar på.
 5. Kinas regering har höga ambitioner när det gäller utbyggnaden av solenergi och marknaden är under kraftig tillväxt. Ur ett globalt perspektiv är Kina det land som har den överlägset största totala solenergikapaciteten, motsvarande 35 procent av den globala totalen under 2019
 6. Det beror på att tillverkningen av solceller är ganska energikrävande och att de idag ofta tillverkas på platser med mycket kolkraft i energimixen, som i Kina och Tyskland. Det finns dock bättre alternativ på marknaden och eftersom större delen av utsläppen är indirekta har solceller potential att få mycket låga utsläpp i framtida energisystem eller vid produktion exempelvis i Sverige

IKEAs solceller - Pris, produkter & för/nackdelar HemSo

Välkommen till swedensol . Med solceller sänker du din elkostnad, enkelt och underhållsfritt!. Swedensol hjälper privatpersoner och företag att projektera och installera nätanslutna solceller i stockholm och övriga sverige, så att även du kan spara/tjäna pengar på solenergi. Vi på swedensol vill att alla ska kunna producera egen el med solceller,därför har vi pressat priserna på. Installera solceller på ert hus. Att installera solceller på din villa, radhus eller fritidshus är att göra en investering för framtiden. Du ökar värdet på fastigheten samtidigt som du sänker dina driftskostnader och bidrar till en grönare framtid Batterierna gör så att man kan spara producerad solel på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket el via nätet. (Besparingen som batterier kan ge kommer framförallt från de rörliga elnätsavgifterna, elskatt, moms, och andra påslag som elbolagen lägger på när de säljer el — och som man slipper betala när man lagrar egen. Se hur mycket du kan spara med solceller och hur ditt tak lämpar sig för solcellspaneler. Gör solcellskalkylen, beräkna pris och beställ offert från oss

Solceller - paket och priser för din villa och tak - IKE

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang Aftonblade

Solceller finns integrerade i hotellets fasad, i glastaket som täcker hotellets ljusgårdar och som en vanlig takinstallation. Totalt är den installerade solcellseffekten 499,6 kilowatt. Läs mer om solcellerna på House of Choice. Solcellsfasader ger mervärden Här har vi samlat information kring hur en anslutning av solceller går till samt vad du ska tänka på när du vill börja producera egen el via solenergi Solcellsbatteri gör att du kan använda mer av din egenproducerade el än någonsin. Jämför pris och leverantörer på solcellsbatterier hos GreenMatch.s

Ikeas solceller kan ha koppling till Xinjiang G

2019-okt-22 - Installera solceller med Svea Solar. Flest 5-stjärniga omdömen. Beräkna pris för ditt solcellssystem och få fram en kalkyl på en smart investering Att installera solceller på taket till villan sänker inte bara din energikostnad. Det höjer samtidigt värdet på bostaden. Här kan du läsa mer om vilka solcellspaket Trollhättan Energi erbjuder. Det är en strategisk miljöinvestering som dessutom gör att du kan sälja anläggningens energiöverskott Du kanske har en miniräknare som gör att du redan är bekant med solceller? Ett solcellssystem gör precis det samma som din miniräknare - använder solens strålar för att generera ström. Den bästa effektiviteten av solceller uppnås i solljus, men molnigt väder är faktiskt inget hinder - det produceras ström även i molnigt väder Ikea som redan säljer solpaneler i en del av sina utländska butiker säger att de har som mål att sälja solceller på samtliga marknader år 2025 enligt Dagens Nyheter

Solpaneler till ditt hem - IKE

 1. #27 - IKEA:s nya solcellspaket, DC-nät + solceller, solcellslån och nya rekordparker - Solcellspodde
 2. Välkommen till din inloggningssida hos WELMA! På dessa sidor hittar ni era tips som finns upplagda på WELMA. Det är även här du lägger upp nya tips samt godkänner de tips som ska gå till tryck
 3. Med egna solpaneler behöver du inte bry dig lika mycket om hur elpriset förändras. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. Med Fortums kompletta solcellspaket har det aldrig varit enklare att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation

Så fungerar Ikeas solceller - Expresse

Installera solceller på ditt tak och sälj överskottet av din solel. Bra för plånboken och för klimatet! Vi hjälper dig att hitta rätt solcellspaket

Köp solceller & solenergi för villa - Bra pris | BygghemmaSolenergi kina — räkna själv ut hur mycket sol ditt hus12 Volt reservkraft med solcellspanel och fritidsbatteriHoverboard trolig orsak till husbrand – igen
 • Depositionskort Viasat.
 • Södra Skogsägarna Kinna.
 • Nominex Token.
 • SaskTel Internet plans.
 • Geld lenen met negatieve BKR registratie.
 • Wwft AFM.
 • Baník Ostrava kit.
 • Kasta om synonym.
 • How to lend money to a friend.
 • Sma inverter manager.
 • Binance Coin to AUD.
 • Store crypto on coinbase reddit.
 • CoinSpot transfer to wallet fee.
 • Chia network space.
 • Real time stock Prices.
 • Helium Mining Steuer.
 • To USDT.
 • Aktien 1x1 Buch.
 • Huellas Au Pair.
 • ING API.
 • Elon Musk companies list.
 • BoKlok erfarenheter.
 • How to Buy Starlink IPO.
 • Kryptowährung Broker Österreich.
 • Dom Perignon fles met licht.
 • Akvariepump Aquael.
 • Bitcoin Norway.
 • MakerDAO liquidation penalty.
 • Sell RSUs at a loss.
 • Idre Fjäll webcam.
 • Roger federer best speech.
 • Understället Idre.
 • Fensterbank Aussen dekorieren ohne Blumen.
 • CoinJournal.
 • Welche ETF hat Thomas von Finanzfluss.
 • Riddle math.
 • Försvarsmakten kampanj 2020.
 • Google Cloud Text to Speech Python.
 • Kryssningar från Stockholm 2021.
 • BlueStacks requirements.
 • Connect Excel to AWS Athena.